Incapacitat permanent i gran invalidesa

1️⃣La incapacitat permanent total per a la professió habitual és la que inhabilita al treballador per a seguir realitzant les tasques de la seva feina habitual, però amb capacitats suficients per a desenvolupar una altra feina diferent.
💰En aquest cas la prestació econòmica (vitalícia) és del 55% de la seva base reguladora, i que en funció de la dificultat del treballador per a trobar una altra feina diferent pot veure’s incrementada en un 20%. També tindran dret a aquest augment els treballadors majors de 55 anys.

2️⃣La incapacitat permanent absoluta, d’acord amb l’art. 137.5 de la LGSS és la que inhabilita al treballador per a qualsevol professió o ofici.
💰En aquest cas la prestació (vitalícia) és del 100% de la seva base reguladora.

3️⃣La incapacitat permanent parcial és aquella que sense arribar a ser total ocasiona al treballador una disminució no inferior al 33% del seu rendiment normal per a la professió, però sense inhabilitar-lo per a les tasques fonamentals.
💰La prestació és de 24 mensualitats de la base reguladora de la incapacitat temporal.

4️⃣La gran invalidesa és aquella que no només inhabilita al treballador per a realitzar qualsevol professió o ofici sinó que a més a més el treballador ha perdut funcions anatòmiques que requereixen ajuda de tercers per a actes essencials com vestir-se, menjar, etc..
💰En aquest cas la prestació és del 150% de la base reguladora de la incapacitat permanent absoluta. Aquesta diferència del 50% entre l’absoluta i la gran invalidesa pot substituir-se per l’internament a una institució assistencial.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s