IRPF i el Programa d’Incentius als Vehicles Eficients (Pla PIVE)

Els contribuents que hagin adquirit un vehicle beneficiant-se de l’ajuda dels 1.000 euros durant un exercici determinat ho hauran de tenir en compte a l’hora de fer la declaració de la Renta.

S’ha de detallar la subvenció rebuda de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro (IDEA); aquesta ajuda pública concedida pel Ministeri d’Indústria i Energia entra dins el Programa d’Incentius al Vehicle Eficient (pla PIVE).

logo-plan-pive-5Tot i que no hi ha cap norma que obligui als concessionaris a informar als beneficiaris de la obligació fiscal en el moment del tancament de la compra-venta, i que no figura en l’esborrany de la declaració de la Renta que AEAT envia als contribuents, s’ha d’anar en cura, ja que aquestes ajudes no ho són al 100%, ja que com veiem estan subjectes a tributació a IRPF.

Cal tenir present que no declarar-ho pot suposar la obertura d’un expedient sancionador administratiu.

No hi ha cap casella a confirmar ni referència a la subvenció, tot i així aquesta ajuda per a la compra dels vehicles en qüestió s’han de considerar a la renta “otras ganancias y/o pérdidas patrimoniales” imputable a l’exercici en què s’hagi realitzat la compra.

Beneficiaris:

Empresari – professional:
Si el vehicle està afecte a l’activitat econòmica de l’empresari o professional. L’ajuda s’haurà de declarar com si fos un ingrés dins del mateix rendiment de l’activitat en qüestió.

Persona física:
Si per altra banda, es tracta d’una persona física sense activitat econòmica, els diners rebuts en concepte d’ajuda, s’haurà de fer constar com ja hem avançat, com a guany patrimonial no derivat de transmissió d’element patrimonial, que s’haurà d’incloure en la base imposable general, i queda subjecte a la càrrega impositiva del “tipus marginal”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s