Noves Bonificacions Autònoms Octubre 2015

Aquest octubre 2015 ha entrat en vigor la Llei 31/2015, de 9 de setembre sobre el foment del treballador autònom. Les noves mesures introduïdes afecten principalment als treballadors autònoms que causin alta per primera vegada o bé que no hagin estat donats d’alta en el sistema de Regim Especial de Treballador Autònom durant els 5 anys anteriors a la nova sol·licitud d’alta, indistintament de si aquest autònom contracta treballadors en règim general per compte aliena.

En primer lloc fer menció a la compatibilitat de la prestació per desocupació amb treball per compte propi. Aquesta compatibilitat suposa que fins a un màxim de 270 dies es podrà estar cobrant la prestació i estar donat d’alta com autònom, indistintament de l’edat del treballador. (Amb la normativa anterior, aquesta facilitat per introduir-se en el sistema RETA només era viable per els menors de 30 anys).trabajo

Bonificacions relatives a la quota d’autònom: LA TARIFA PLANA

Es tracta d’una ajuda que varia en funció de la base de cotització per la que hagi optat l’autònom al moment de causar l’alta inicial i té una durada de 18 mesos.

Quotes inicials:

  • 50 euros mensuals per contingències comunes durant els primers sis mesos, si la base escollida és la base mínima de cotització.
  • Reducció d’un 80% de la quota mínima durant el s primers sis mesos, si la base és superior. Els segons sis mesos, la reducció serà del 50% i els últims sis mesos la reducció serà del 30% fins assolir els 18 mesos d’ajuda establerta.

Altres bonificacions en relació característiques personals dels treballadors:

  • Per homes menors de 30 anys o dones menors de 35 anys, es reconeix una bonificació del 30% més, durant els 12 mesos posteriors als 18. Quedant l’ajuda allargada per un termini total de 30 mesos.
  • Per treballadors amb un 33% o superior grau de discapacitat reconeguda, víctimes de violè
    ncia de gènere i terrorisme, el primer any (12 mesos) la quota serà de 50 euros, o bé d’una reducció del 80% si s’ha optat per una base de cotització superior. Els 48 mesos posteriors, la reducció serà del 50%.
  • Relació familiar: quan l’alta és dóna per a col·laborar amb un familiar autònom ,el cònjuge i familiars fins a 2n grau per consanguinitat o afinitat podran gaudir d’una bonificació del 50% durant els 18 mesos primers, i d’un 25% els sis mesos posteriors.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s