Cancel·lació de vols

✈Malauradament aquests últims mesos els vols internacionals s’han vist afectats fins al punt de veure’s cancel·lats la majoria de vols.  Algunes companyies aèries han sigut previsores en relació a les possibles dificultats per realitzar els transports, en canvi, algunes han esperar fins l’últim moment per cancel·lar els vols.

🛩Quan la companyia aèria és la que cancel·la el vol previst, el consumidor té dret a escollir entre la devolució de l’import del bitllet abonat o bé canviar les dates del viatge.

⚠No obstant hi ha dues situacions a tenir en compte: La cancel·lació amb un mínim de dues setmanes d’antelació, i la cancel·lació amb poc marge de temps o el mateix dia del viatge.

👜🎒Quan la cancel·lació es produeix trobant-se ja a l’aeroport o durant el propi embarcament, l’usuari té dret a que se li ofereixi la devolució del bitllet💰 o un mitjà alternatiu de transport⛵🚙🚂 per poder realitzar el desplaçament en la data prevista o una data molt pròxima.

🍎🍝🥛També té dret a que se li ofereixi menjar, beguda i mitjans de comunicació amb terceres persones si ho precisessin. Si és impossible realitzar el viatge en el mateix dia, també es té dret a 🏨 allotjament facilitat per la companyia amb els desplaçaments entre l’allotjament i l’aeroport.

💰En alguns supòsits, a banda d’aquests drets que suposen una assistència immediata a l’usuari també es pot obtenir una compensació econòmica entre 250 – 600€ en funció de la distancia del vol, si es perd un que s’havia d’enllaçar… Aquesta compensació econòmica es podrà veure reduïda en funció de la diferència horària entre el vol cancel·lat i el vol alternatiu que permeti arribar a destí.

❗🗓No obstant, quan la cancel·lació es degui a circumstàncies imprevisibles i alienes a l’empresa, o s’hagi comunicat amb un mínim de dues setmanes d’antelació, només es tindrà dret al reemborsament o a la reubicació del vol. 📝A més a més també cal tenir en compte les pròpies condicions o clàusules contractuals que es contreuen quan es compra un bitllet d’avió que pot variar entre aerolínies.

🚫En la situació actual de COVID-19🩺 si la teva aerolínia no ha cancel·lat el vol a un dels països afectats o zones declarades afectades per el virus, és molt recomanable que es consulti els termes pactats en el contracte i si s’ha inclòs en la compra del bitllet una assegurança de viatge que permeti a l’usuari ser qui cancel·li el vol amb les mateixes garanties que cobreixen la cancel·lació per part de l’empresa.

Hi ha empreses que en situació de cancel·lació per part de l’usuari només li permeten canviar les dates del viatge o guardar els diners abonats per gastar-los en un altre o altres viatges, però sense que es produeixi un reemborsament efectiu a l’usuari.💸

📣És molt important que un cop se us comunica la cancel·lació per part de l’empresa  o quan tingueu clar que no podreu viatjar perquè el lloc de destí és una zona afectada, prengueu totes les mesures de protecció dels vostres drets, sobretot econòmics.

⚖Si la cancel·lació es produeix en el moment de l’embarcament cal demanar un full de reclamacions (ja sigui de forma presencial a l’aeroport o a través de la web de la pròpia companyia aèria). A partir d’aquí l’empresa té 30 dies per contestar i si no us contesta o la resposta no és satisfactòria aleshores ja es podria posar en marxa l’engranatge de protecció al consumidor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s