ERTE: Vacances i pagues extraordinàries

😱T’han fet un ERTE i no saps què passarà amb les teves vacances i les pagues extraordinàries?
Anem per parts.

💰A) Les pagues extraordinàries o pagues dobles, poden veure’s reduïdes, econòmicament parlant, en funció de la durada de l’ERTE i de si s’ha suspès totalment el contracte o si s’ha aplicat un ERTE de reducció de jornada.⏰

La manera més clara d’explicar la situació és mitjançant un parell d’exemples:

📊Supòsit 1) El treballador s’ha vist afectat per un ERTE de reducció de jornada al 50% durant 3 mesos i amb un salari de 1.500 euros bruts i amb dues pagues extraordinàries a l’any (estiu i Nadal), cobraria per cada una de les pagues extraordinàries 1.312,50 euros enlloc dels 1.500 que correspondrien per cada una en una situació, diem-li, normal.

📉Supòsit 2) El treballador que directament ha vist suspès el seu contracte per l’ERTE, per cada paga extraordinària cobraria 1.125 euros bruts enlloc dels 1.500 euros que li correspondria,

📆B) Les vacances no es generen durant el període de suspensió del contracte per ERTE. Les vacances es generen en funció del temps treballat en un còmput anual, per tant, donat que durant l’ERTE no es treballa, tampoc no s’acumulen dies de vacances. Diferent succeeix quan l’ERTE és de reducció de jornada, que aleshores si que es generen vacances, la única diferència serà el salari que cobri durant els dies que gaudeixi de les vacances.
💰Si reprenem el treballador amb una reducció de jornada del 50% amb un salari de 1.500 euros bruts, el seu sou de mes de vacances no serà de 1.500 euros sino que serà de 1.125 euros.

🤝És clar que el treballador i l’empresari sempre poden arribar a acords alternatius i mantenir les condicions independentment del període en ERTE.

📧Si necessites calcular la teva situació per avançar-te als esdeveniments, parlem-ne.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s