ERTE. No he cobrat. Què faig?

Si la teva empresa ha realitzat un ERTE, t’has vist afectat i encara no has cobrat, vigila no se’t passi el termini per reclamar la falta de pagament.

El Servei Públic de Treball (SEPE), s’ha vist desbordat a causa de la quantitat d’ERTEs realitzats durant la crisis sanitària per la que estem passant, i per això algunes de les prestacions sol·licitades s’han vist afectades i han quedat pendents de resoldre.

Primer de tot cal comprovar si les dades que té el SEPE són correctes (principalment DNI i nº de compte bancari).  Si hi ha un error en aquesta informació només caldrà actualitzar-la per a què el SEPE tramiti el pagament.

Per altra banda, si la informació és correcte però no rebeu l’ajuda, cal presentar una reclamació al SEPE (no a l’empresa) de forma telemàtica o per correu ordinari administratiu.

El termini per presentar aquesta reclamació és de 30 dies a comptar des de la notificació de l’acceptació del pagament si es va acceptar mitjançant resolució expressa.

Si no hi ha hagut resolució expressa, el termini és de 3 mesos des de la sol·licitud de la prestació. En aquest cas, estaríem parlant de silenci administratiu negatiu (denegació de la prestació).

El SEPE té 45 dies per contestar la reclamació, si passats aquests dies el SEPE no ha emès resolució expressa, s’entendrà desestimada.

Un cop passats aquests 45 dies sense tenir resposta, la reclamació ha de continuar en el Jutjats Socials mitjançant la corresponent demanda dins dels 30 dies posteriors al dia en què s’ha d’entendre desestimada la reclamació.

One thought on “ERTE. No he cobrat. Què faig?

  1. Bona tarda,
    En el meu cas, vaig corregir les dades bancàries a principi de mes i quan comprovo l’estat de la sol·licitud indica que està en tràmit. Fins ara no he cobrat res encara i em reincorporo la setmana que ve. Hauria de fer la reclamació igualment? (Porto des del 26 d’abril en ERTO)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s