La Seguretat Social canvia els terminis per sol·licitar l’alta d’autònoms (RETA)

Tot i que no se n’ha fet gaire difusió, és molt important saber els canvis que hi ha hagut en els terminis de sol·licitud per donar-se d’alta com autònom al RETA de la Seguretat Social.

Fins ara, primer s’havia de fer l’alta de IAE a Hisenda (MOD.037) i després teníem 30 dies naturals per comunicar al RETA l’inici de l’activitat, aquest marge permet que quan es feia l’alta d’autònom telemàtic el sistema ja reconeixia automàticament el tràmit previ a Hisenda.

Ara aquesta norma ha canviat. Des de l’1 de gener de 2018 s’ha de fer dins dels 60 dies anteriors a la data d’inici, preferiblement fer-ho de forma simultània amb l’Alta d’Hisenda.

hourglass-1703330_640

Això implica, en relació amb l’alta de IAE a Hisenda, que si volem fer-ho a través de l’aplicació telemàtica de la Seguretat Social i que ens reconegui l’alta que hem fet a Hisenda de l’IAE, hem de tenir la suficient previsió com perquè ja consti tal alta assentada a les bases de dades de la Seguretat Social. Això ho sabrem al clicar la opció “consultar” que permet comprovar la data d’inici que consta a Hisenda. Si no hem fet l’alta de IAE o la hem fet amb poc marge no ho reconeixerà i s’haurà de tirar endavant amb el tràmit amb la opció “sin consultar” perquè l’alta al RETA no quedi fora de termini.

Elisenda Lladó i Grimau

Per qualsevol dubte consultar aquí.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s