Compte al descobert 2016

economia2
El compte al descobert (números vermells) es dóna quan es retiren més diners dels que estan dipositats en el compre corrent bancari i que suposa un saldo negatiu en l’entitat bancària.
El cost d’aquesta situació està legalment limitat, és a dir, la Taxa Anual Equivalent no pot superar el 2,5 vegades l’interès legal dels diners al moment que sigui. (Fins a finals del 2015 era del 3,5%, per el 2016, l’interès legal dels diners s’ha fixat en un 3%, per tant no pot superar el 7,5%.) Hi ha entitats que superen aquest nivell traspassant el límit legal. Aquest fet pot ser portat als tribunals.
TAE: La Taxa Anual Equivalent engloba els tipus d’interès, el termini de la operació i les comissions.

La despesa que suposa el descobert està legalment delimitada a 2,5 vegades l’interès legal dels diners com ja hem comentat al principi.

Hi ha situacions però, en què l’entitat NO POT cobrar la comissió si els descoberts no són imputables al client, per exemple si són factures de la mateixa entitat bancaria que han estat carregades en una data diferent i anticipada de la que s’havia acordat prèviament amb el client.

La comissió del descobert es basa de dues quantitats, una part FIXA que el banc cobra com a notificació del descobert i una part VARIABLE, que és l’interès sobre el descobert. Aquest interès és el que no pot ser superior al 2,5 vegades l’interès legal dels diners.

S’ha de tenir present, que si hem quedat en saldos negatius varies vegades durant un període de temps determinat, amb un interès legal dels diners que hagi variat, el que s’aplicarà sobre el descobert serà el més elevat que s’hagi donat durant aquest període.

Banking-Structure

Si creieu que se us ha vulnerat el dret com a consumidors de productes financers, s’ha de plantejar la reclamació al Servei d’Atenció al Client de la vostra entitat bancaria, i si aquesta no respon, o no ho fa de la manera satisfactòria que espereu, podeu recórrer interposant una reclamació al Banc d’Espanya. El termini de prescripció per reclamar davant el BANC D’ESPANYA comissions sistemàtiques per descobert o devolució de rebuts és de SIS ANYS.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s